Thuis bij Iris

IMG_1080zwwi

Studententhuis. ‘’Dit is ondertussen mijn derde huis en ik ben gaan samenwonen, yay! We hebben de afgelopen jaren beiden heel wat spulletjes verzameld. Als student is het vaak lastig om een mooi geheel bij elkaar te vinden. Je krijgt afdankertjes en kleine ‘’dingetjes’’ waar je blij mee bent omdat je altijd krap zit maar stiekem zou je het liefst met een groot budget gaan shoppen voor jouw eerste eigen stekkie. Ik kom uit een familie van interieurarchitecten en zo heb ik al op jonge leeftijd een aantal design klassiekers in mijn bezit gekregen waar ik super blij mee ben. Ik zou nog een heleboel willen veranderen maar geroeid met de riemen die ik had ben ik aardig tevreden met het resultaat!’’

aanelkaar

Oude school. ‘’Een voormalig klaslokaal omgebouwd tot studio. De oude school waarin ik woon is nu een appartementencomplex bestaand uit zes woonruimtes. Één van die studio’s is mijn huisje (en één van de andere 5 van Anouk)! Het is super leuk om in zo’n gaaf pand te wonen met veel oude details.’’

Stoelen van opa. ‘’De blauwe stoelen zijn van Gispen en gaan al heel wat jaartjes mee. Mijn opa had deze al in zijn eerste huis en geloof me; ze zitten nog steeds heerlijk! Ik ben gek op tijdloze kwaliteit, het is fijn als je op je meubels kunt rekenen en bovendien super duurzaam!’’

Wereldatlas. ‘’Deze is van mijn vriend, een super gaaf item! Hij scoorde hem vijf jaar geleden op een rommelmarkt in Rhoon. Ik ben gek op reizen en zou graag nog heel veel van de wereld zien. Super fijn dus om door dit grote boek te bladeren en de volgende reis te plannen!’’

IMG_1348

Stijl in drie woorden. ‘’Scandinavisch, nieuwe zakelijkheid, licht.’’

aanelkaar3

Tip’s & Tricks

‘’Goed zoeken. Helemaal weg van een design stuk maar vind je het wat aan de dure kant? Kijk dan eens op Marktplaats. De aanhouder wint: als je regelmatig kijkt komt er vanzelf een tweedehandsje voorbij wat binnen je budget valt!’’

‘’Verstop je lelijke spullen. Om het altijd opgeruimd te houden heb ik een dichte kast met lelijke boeken, tijdschriften, pennen, mappen en andere zooi. In de open kast heb ik de mooie boeken, tijdschriften en andere frutsels uitgestald.’’

‘’Centreer je frutsels. Vaasjes, boekjes, kaarsen, fotolijstjes. Zorg dat ze niet overal door je huis slingeren maar zet bijvoorbeeld een kast vol met leuke styling dingen.’’

‘’Maak het persoonlijk. Als je mijn huis goed bekijkt kun je mij leren kennen. Ik houd van reizen, fotografie, koken en design. Dit vind je allemaal terug in mijn interieur.’’

‘’Wees niet bang. Een groot schilderij, een gekke kleur, een eyecatcher, gaaf behang. Grote gebaren werken altijd!’’


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/public/sites/www.studionovalente.nl/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/public/sites/www.studionovalente.nl/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

2 reacties

  1. Marmaasland zegt: Beantwoorden

    Leuk geschreven zeg. Top.

  2. Karel zegt: Beantwoorden

    Wat een helder verhaal, helemaal waar!

Geef een reactie