Wauw

selectie4g

Wauw. Maar dan echt. Een winkel specialer dan deze vind je bijna niet. Opgericht in 2013 door twee zussen die iets begonnen waar ze oprechte liefde voor voelden, uitgegroeid tot een paradijs voor mensen die van mooie dingen houden. Echt, Wauw.

selectie3g

Eva, de eigenaresse, was altijd al een scharrelaar; mooie spulletjes zoeken en op jacht naar vintage, super leuk! Zij en haar zus stopten met werken voor een baas en gingen samen naar een kledingbeurs. Daar verkochten ze kleding voor vrouwen en kinderen, wat helemaal uit de hand liep: ze kregen overweldigend veel goede reacties. Het beviel ze wel, dat winkeltjes spelen! En dat was het begin van Wauw.

aanelkaar

Met handgemaakte en vintage spullen vestigde zich een nieuw walhalla in de Piet Heinstraat in Den Haag. Na een tijdje ging Nina weer terug naar school als juf, en staat Eva nog steeds in de winkel. Inmiddels nog maar 2 dagen zelf, de rest van de week doet ze haar inkopen. Met een busje naar Frankrijk om daar mooie vondsten te doen en on a mission alle markten af.

De winkel is een afspiegeling van de dingen waar Eva blij van wordt: ‘’Jammer als iemand iets stom vindt, maar het veranderen zal ik niet.’’ En daar zijn wij dan weer blij om. Want juist daardoor klopt het helemaal. De winkel staat bomvol en na drie rondjes zal je tijdens je 4e rondje in de winkel nog steeds nieuwe dingen tegenkomen. Ondanks dat heeft de winkel een heel hoog zen gehalte. Alles is in harmonie, ‘je zou er in willen wonen’ dat gevoel zeg maar.

aanelkaar2

Een groot aandeel daarin heeft het percentage groen wat er te vinden is. Cactussen, hangende plantjes, planten met de mooiste bladeren in ’t groot en klein. Al het groen was in het begin vooral aankleding voor de winkel maar inmiddels mag Eva wekelijks naar de veilig om nieuwe groene vrienden in te kopen. ‘’Groen is huis doet wonderen’’ als we Eva mogen geloven. En dat doen we.

selectie7g

De spullen hebben niet perse een duurzaam label. Spullen die van ver komen zijn echter wel allemaal fair-trade en de opgezette dieren zijn allemaal oud. Geen nare dingen dus! Daarbij is bijna alles vintage of handgemaakt door lokalen talenten. Wat overblijft heeft een goed verhaal. Je kunt hier met een gerust ‘groen hart’ shoppen dus!

img_1406

Zoals we al zeiden, je kijkt bij Wauw je ogen uit. Retro speelgoed, vintage interieur accessoires, handgemaakte sieraden, schelpen en andere mooie dingen uit de natuur. En dan nog even deze schatjes. De zeemonstertjes maken ze bij Wauw zelf. Gemaakt van een oud huisje van een zee-egeltje en een Tilantia, dat is de naam van het prachtige plantje dat er als een soort diertje in mag wonen. Een absolute aanrader als je een keer geen cadeautje kan bedenken!

aanelkaar3

We kunnen er een boek over schrijven, zoveel moois vind je bij Wauw. Misschien is het beter als je zelf even gaat kijken, dan snap je meteen wat we bedoelen!

Wauw is open van maandag t/m zaterdag en is te vinden op het hoekje van de Jacob van der Doesstraat en de Piet Hein in het prachtige Zeeheldenkwartier in Den Haag.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/public/sites/www.studionovalente.nl/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/public/sites/www.studionovalente.nl/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

1 reactie

  1. Karel zegt: Beantwoorden

    Mooi verhaal, wordt ik ook helemaal enthousiast van!

Geef een reactie