Thuis bij Anouk

omslag

Ons stekkie. ”Ik woon hier nu bijna een jaar samen met Lars, mijn vriend. Ik ben de afgelopen 3 jaar 4x verhuisd en zit ik voor nu helemaal goed! Het is een heerlijke ruimte en hebben er echt ons eigen plekje van gemaakt. Ook bevalt het wonen in een studio me prima. Oh, en we hebben een tuin!”

Sfeer. “Mijn vriendinnen omschrijven ons huis altijd als een ‘gezellige gestructureerde chaos’. En gek misschien, maar ik vind dat een fantastisch mooi compliment. Ik ervaar mijn huis graag als een plek waar ik het liefste ben. En dat andere zich er welkom en fijn voelen, vind ik heel belangrijk.’

Moccamaster. “Dat is het gele monster dat elke dag mijn bakkie pleur voor me klaar maakt. Ik zag hem ooit op de blog bij de Groene Meisjes, werd verliefd en een week later stond het apparaat te shinen op mijn aanrecht. Aanradertje.”

img_2000wit

Dream Big. ”Er is bij ons thuis overal wel iets te zien. Kaarten van vintage markten, uit Lonely Planet’s en een Scratch Map. Er zijn nog een hoop reizen die ik wil maken en op deze manier hou ik die dromen warm. Het handgemaakte slingertje met de olifanten kreeg ik ooit als cadeautje uit Afrika. De Lp’s verzamelden mijn vriendinnen bij elkaar voor mijn verjaardag. De letters ‘Dreambig’ vond ik bij Wauw. Ook mag Anna niet ontbreken, het konijntje dat al sinds mijn geboorte niet van mijn bed afwijkt.”

img_1979wit

De kleine vrienden. “Dit zijn Otto en Uno. Twee kleine dwerg papegaaitjes die zorgen voor wat extra kleur in huis. En vaak ook wel voor een hele hoop laawaai. Ze vliegen bijna elke dag los in huis en de laatste tijd ook vaak in de tuin. Super gezellig.”

img_20171

Muurbloempjes. “Een schilderijtje uit Japan met de hoes die ik te mooi vond om weg te doen, een lijstje gekocht bij Bar en Zo met een kaart gescoord bij Stanley en Livingstone en een schilderijtje van de Søstrene Grene.

img_2012

img_2060

Grote trots. ”De linnen kast uit de jaren 60 is mijn absolute favoriet thuis. Toen we vanuit het hof (een huisje van zo’n 30 vierkante meter) naar deze studio verhuisden hadden we ineens plek voor een mooie grote kledingkast! We vonden hem op Marktplaats. Iedere keer als ik er naar kijk maakt mijn hart een sprongetje!”

kast

Anouk en Lars. “Ik vind zelf ons huis helemaal bij ons passen. Onze hobby’s en dromen zijn vertaald in ons deze ruimte. Ooit koop ik een groot oud herenhuis en knap ik het helemaal op. That’s the dream. Maar we zien het wel, ze leefden in ieder geval nog lang en gelukkig.” The End.

Tips en Tricks

  • Ga los en combineer. ”Wat ik zelf heb ervaren is dat ik dacht dat ik een bepaalde stijl moest kiezen. Dat het dan allemaal mooi zou passen. Ik merkte hierdoor dat ik me heel erg ging focussen op 1 ding, bijvoorbeeld ‘kleur’ of ‘super vintage’. Toen ik uiteindelijk door had dat het voor mij zo niet werkte, werd mijn thuis pas echt helemaal ‘mij’. Door verschillende stijlen van spullen te combineren werd ons huis echt helemaal die van ons. Persoonlijkheden zijn ook niet zwart-wit. Waarom zou je je huis dan zo inrichten?”
  • Groen. ”We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; maar groen is zo goed! Voeg iets levends toe en je ruimte gaat leven. Dit klinkt heel goor misschien, maar oh het is zó waar.”
  • Denk voor het kopen. ”Ik las ooit het verhaal van Meg Ryan en hoe ze haar huis inrichtte. Ze kocht een leeg pand. Ging er wonen met een matras en het noodzakelijke en koos per hoek en ruimte wat ze wilde met de plek. Ik vond het zo inspirerend. Natuurlijk gaat dit iets wat ver maar je kunt dit ook in kleinere maten toepassen. Heb je een lege muur; laat het dan leeg en koop niet zomaar iets omdat je het vol wil hebben. Kijk er naar en ervaar wat je nou eigenlijk mist! Vaak verras je jezelf met je uiteindelijke aankoop of vondst en ben je er vééél gelukkiger mee!”

 

 


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/public/sites/www.studionovalente.nl/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/public/sites/www.studionovalente.nl/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

1 reactie

  1. Wat een heerlijk plekje hebben jullie gecreëerd! echt heel leuk en vrolijk met al die verschillende kleuren en persoonlijke details! 🙂 <3

Geef een reactie