HUG THE TEA

img_2122-kopie

Thee. Op het hoekje Oude Molstraat – Nobelstraat vind je een heel mooi plekje. Vol wonderen van ver. In deze theebar schenken én verkopen ze verschillende Japanse theeën. En wij zijn verliefd. Vandaar dat we het graag even met jullie delen.

img_2140

Hofpand. We ontmoetten de eigenaresses van HUG THE TEA, Claire en Lisa, in hun prachtig mooi ingerichte, lichte hoekpandje. (Leuk detail: de winkelentree heeft een ronde vorm, net als de rest van de hoekpandjes op het kruispunt. De ronde deuren maakten het voor paard-en-wagen vroeger makkelijker de hoek om te komen. Niet alleen knap dus, deze pandjes, ook nog eens stokkie-oud.) Maar goed, terug naar Claire en Lisa. Het enthousiasme en de kennis straalden er vanaf en we werden binnen enkele minuten overdonderd met mooie verhalen over de verschillende soorten thee, het servies en de proeverijen die ze organiseren. Zo goed als zij dat konden gaat ons niet lukken, toch gaan we een poging wagen en je iets vertellen over dit knappe concept.

img_2084

Knap idee. Claire en Lisa wilden graag samen iets ondernemen en waren op zoek naar een gat in de markt. Ze kwamen uit bij ‘thee’ en vielen als een blok voor de Japanse thee. Zo openden ze in december hun winkel en hebben ze nu hun eigen theemerk en servies. Alle theeën van HUG THE TEA zijn biologisch, van eerste pluk en afkomstig van theeplantages uit Japan.

aanelkaar

Proeven. Naast de verkoop van de thee en het servies, organiseert HUG THE TEA ook theeproeverijen. Lijkt dit je leuk om een keer mee te maken? Houd de Facebook-pagina dan in de gaten of neem een kijkje op de website!

img_2122

Matcha. Waarschijnlijk heb je hier wel eens iets over gehoord maar weet je nog niet precies wat het nou is. Dat hadden wij ook. Aangezien de dames van HUG THE TEA hier alles over weten en ze een super goede kwaliteit Matcha thee verkopen, vertellen we hier graag iets meer over. Het theeplantje van deze thee wordt 4-5 weken voor de oogst afgedekt met grote doeken waardoor het plantje in de schaduw groeit en extra hard z’n best moet doen om groter te groeien. Hierdoor ontstaan er in het plantje extra veel antioxidanten en vitamines! De blaadjes van dit plantje worden na het drogen vermalen in een steenmolen waardoor deze thee een poedertje wordt. Een knal groen poedertje. Wij vonden het suuuuper lekker en het is ook nog eens heel goed voor je! Op de website van HUG THE TEA kun je nog veel meer over deze thee lezen!

img_2117

Nog meer. Naast de Matcha heeft HUG THE TEA nog heel veel meer mooie theeën. Mocht je ook maar een beetje van thee houden, lijkt je het leuk om een kijkje te nemen in dit mooie winkeltje óf heb je een middagje simpelweg niet zoveel te doen, ga dan even langs in het Hofkwartier!

aanelkaar2

img_2076

Let’s hug this tea. De winkel is open op maandag 13.00-17.30, dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.30, zaterdag 11.00-17.30. Het adres van de winkel is Oude Molstraat 16. Naast het plaatje-van-een-winkel heeft HUG THE TEA ook een webshop. Maar wij zouden eerst maar eens langs gaan als we jullie waren! Wat een thee-feest!

 


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/public/sites/www.studionovalente.nl/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/public/sites/www.studionovalente.nl/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

3 reacties

  1. Claire zegt: Beantwoorden

    Mooi geschreven stuk met prachtige plaatjes! ??? En, hele leuke meiden!?

  2. Claire zegt: Beantwoorden

    Jullie dan he, Nova Lente girls!;)

Geef een reactie