Voorlinden

img_0099
Museum. In Den Haag heb je mooie musea als het Mauritshuis, het Gemeentemuseum en het Haags Historisch Museum maar de moderne kust was tot voor kort ondervertegenwoordigd. Toen was daar: Museum Voorlinden. Het museum openende 3 weken geleden met een ode aan de onlangs overleden kunstenaar Ellsworth Kelly en de tentoonstelling Full Moon. Het museum wordt vergeleken met het Stedelijk museum in Amsterdam en het Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Hoog tijd dus voor ons om eens te gaan kijken!
img_0042Maurizio Nannucci – Listen to your eyes.
Wauw. Het is een imposant gebouw. Super modern in een landelijke omgeving. Als je van architectuur houdt raden wij je zeker aan het museum eens te bezoeken, alleen al om het gebouw waar de kunst in te bewonderen is! Je ziet dat alles goed doordacht is en sommige kamers in het museum zijn zelfs ontworpen speciaal voor een kustwerk.
aanelkaar2Yves Klein – Martial Raysse
Full Moon. Bij moderne kust is het verhaal achter het kustwerk vaak super interessant. Je kunt er een tijdsgeest in ontdekken. De expositie is bedoeld om te kijken, vergelijken en ontdekken. Er zijn 40 kunstwerken te bewonderen uit verschillende periodes, stromingen en stijlen. De zorgvuldig bij elkaar in de ruimte zijn geplaatst.
aanelkaar3Links: Susan Collis – Retouch. Rechts: Cerith Wyn Evans – Inverse, Reverse, Perverse.

img_0049

Komt dat zien. In de vaste collectie van het museum kun je ook zeker je ogen uitkijken! Zo kun je uren onder water blijven in Leandro Erlich’s Swimming Pool. Wandelend kun je de sculptuur Open Ended van de Amerikaanse kunstenaar Richard Serra ervaren. Het kunstwerk zit vol tegenstellingen: loodzwaar en elegant, industrieel en organisch, statig en speels, hol en bol. Speciaal voor Museum Voorlinden ontwierp James Turrell een Skyspace. Dit moet je gewoon zelf gaan zien!
aanelkaarRechts: Leandro Erlich’s – Swimming Pool.

Het museum is dagelijks open van 11:00 tot 17:00.
Dit is het adres: Buurtweg 90, 2244 AG Wassenaar.

 


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/public/sites/www.studionovalente.nl/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/public/sites/www.studionovalente.nl/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Geef een reactie