Interieur Biennale

img_3047

Inspiratie opdoen. Ideeën komen altijd ergens vandaan, iets wat je hebt gezien, gehoord, geproefd of gevoeld. Zo kunnen andere mensen met wat ze doen of laten heel inspirerend zijn en werkt Pinterest ontzettend goed om geïnspireerd te raken. Maar ook op events, festivals en beurzen waar het krioelt van creativiteit en de mooiste dingen worden getoond, groeit en bloeit het van inspiratie.

Op de beurs. Het is fijn als designers ergens bij elkaar komen om vol trots hun werk te laten zien. Juist op die plekken kun je in een korte tijd super veel nieuws ervaren en mensen ontmoeten. Zo gebeurt dit ook in Kortrijk, België waar wij op de Interieur Biennale waren.

img_2977

img_5796

Grenzen verleggen. De beurs vindt om de twee jaar plaats en wij vinden het een absolute aanrader. Dit jaar bestaat de beurs 25 jaar (hiep hoi) en kun je het bezoeken van 13 t/m 25 oktober. Vanaf Den Haag is het ongeveer twee en een half uur met de auto. Je redt het prima in een dag maar mocht je er een uitje van maken stop dan ook even in Gent; een super leuke stad op nog geen 50 Km van Kortrijk.

img_2950

aanelkaar

Veel te zien in heel de stad. Dit was onze tweede keer op de beurs en er is zeker iets veranderd. Waar vroeger gevestigde merken de beurs domineerden is nu plaats gemaakt voor jonge designers. Er is veel te zien in het beurs gebouw maar ook in de stad zélf zijn exposities. Bij het TextielMuseum is een expositie van Lidewij Edelkoort over ‘de toekomst’ en bij Club Design zijn iedere dag inspirerende events. Voor de gehele agenda kijk hier.

img_2915

Nog veel meer. Geen zin om de grens over te gaan? 22 t/m 30 oktober is het weer Dutch Design Week. Hier kun je ook zeker terecht voor de nodige dosis inspiratie. Of wil je juist nóg verder weg? Van 25 t/m 29 oktober vindt de Orgatec in Keulen, Duitsland plaats. Een gigantische beurs die ‘de meest toonaangevend internationale beurs voor werkomgevingen’ wordt genoemd.

Mooi weekend! Genoeg keuze dus. Laten we heel veel geïnspireerd raken.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/public/sites/www.studionovalente.nl/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/public/sites/www.studionovalente.nl/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Geef een reactie