Sommerhygge

IMG_6330

Denemarken is het gelukkigste land van de wereld, dat wilde ik natuurlijk zelf weleens ervaren! Twee jaar geleden vertrok ik naar Kopenhagen om stage te lopen bij een pr-bureau. Het was even inkomen met de korte dagen in de winter en de redelijk gesloten persoonlijkheid van de gemiddelde Deen maar wauw wat een land!

Een belangrijk woord in de Deense taal is hygge, dit zou een verklaring kunnen zijn voor het geluk! Hygge wordt vertaald als gezellig maar dit dekt niet de hele lading. Het omschrijft een gevoel van samenzijn, dineren bij kaarslicht, zelfgemaakte jam, koffie in de eerste zonnestalen, de kerstboom optuigen, kamperen met je beste vrienden, een fris opgemaakt bed en zo door. 

Het is zomerrrr! En dan spreken de Denen van sommerhygge (zomerse gezelligheid).  Tijd dus voor een bezoekje aan mijn vrienden en vriendinnen in Copenhagen. Mooie winkels, heerlijke restaurants, goed gezelschap, zelfgemaakte rabarber compote en het allerbelangrijkst de zon! Ik logeerde bij mijn Tante in Dyssegård en een vriendin in Vesterbro. Dyssegård is net iets buiten de stad en het is er heerlijk rustig. Mijn tante heeft een ontzettend hygge tuin en we hebben heerlijk geborreld, gekletst, in de hangmat gelegen en uit de tuin gegeten! Ik zou iedereen een weekje bij haar aanbevelen om op te laden maar helaas is ze nog geen bed & breakfast begonnen.

Ik wil mijn nieuw ontdekte plekjes in Vesterbro graag met jullie delen. Als je in Kopenhagen bent kun je deze wijk zeker niet overslaan!

Laura’s bakery, een perfect verstopt schaduwplekje met heerlijke lounge banken om even uit de zon van koffie en zoetigheid te genieten. Adres: Værnedamsvej 4A, 1619 København V, Denemarken

Mads Nørregaard, typisch Scandinavisch shoppen! Adres

Granola, wining and dining waarbij je sowieso Deense bloggers tegenkomt!

Café Dyrehaven, voor een heerlijke Deense brunch. 

Mad & Kaffe, ook een heerlijke Bruch maar reserveer wel even want boy o boy dit is populair.

Kyoto, kijken kijken niet kopen deze redelijk prijzige winkel heeft super mooie spullen van onderranden Acne studio’s, Giani en Missoni.

Bevi Bevi, heerlijke wijn bar!

Dora shop, fijne snuffel winkel, kleding, interieur, accessoires je vind hier van alles wat.

DANSK, intérieurs om bij te kwijlen en boeken daarover vind je bij Dansk.

Na een dagje shoppen, brunchen, wijnen en zoetigheid kun je je s ‘avonds helemaal uitleven in Kødbyen. Dit is het oude meetpaking district en licht midden in Vesterbro.

 

Untitled-2

Veel reis plezier!!


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/public/sites/www.studionovalente.nl/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/public/sites/www.studionovalente.nl/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Geef een reactie