IJ-hallen

IMG_8042

750 kramen aan ‘andermans zooi’. Maarja: de ene z’n oud, de ander z’n goud. Of zoiets. We waren zondag in Amsterdam noord, weetje wel, met dat pondje het IJ over. ‘De IJhallen’ is de grootste vlooienmarkt van Europa en bevindt zich op het terrein van de NDSM-werf aan het IJ. In de winter bevindt de markt zich ook echt in de hallen, in de zomer is alles buiten. Een perfecte plek én dag om oude meuk te verkopen.

IMG_8056

IMG_8055

Amsterdams gebrabbel en gekef, friet -en poffertjeskramen en de hele dag een beetje hangen bij een kraam. Daarbij scheen de zon, maakten we (net aan) winst en oh oh wat hebben we gelachen. Je had er bij moeten wezen. Vandaar dat we deze beelden graag even met jullie delen. Geeft aardig het sfeertje weer.

IMG_8054

IMG_8057

IMG_8052

Je vindt er van alles. Kleding, interieur, vintage vazen, boeken, speelgoed en sieraden. Alles tweedehands. Of derdehands. Of zelfs nog ouder. Anyway, niks is nieuw en alles is uniek. Wij houden er van. Ook een keertje IJhangen? Een kraam kost 31 euro en is 4 meter lang. Groot genoeg voor al je rotzooi dus.
Je kan er natuurlijk ook heen om rotzooi in te slaan! En lekker patatten te eten en het pondje te varen. Voor 5 euro laten ze je binnen. En dat wil je.

IMG_8050

IMG_8037

We hopen jullie weer wat blijer gemaakt te hebben, op deze zeer grijze grauwe ochtend. Laat gerust hieronder nog even weten wat je van dit soort blogjes vindt! Dat vinden we leuk. Mooie dag!

 

Foto’s: Anouk en Iris.
Bewerking foto’s: Iris.
Tekst: Anouk


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/public/sites/www.studionovalente.nl/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/public/sites/www.studionovalente.nl/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

2 reacties

  1. Edouard zegt: Beantwoorden

    En nog wat oud als goud verkocht?

    1. studio.novalente zegt: Beantwoorden

      YES we did!

Geef een reactie