Bij Priester

IMG_6613 kopie

Amen amen amen. Op 4 maart dit jaar opende een nieuwe Haagse schat zijn deuren. Hoogtijd voor een blog! Als lid nr. 4 en lid nr. 19 presenteren wij met trots de eerste kledingbibliotheek van Den Haag, die niet alleen onze hofstad maar ook de wereld een beetje mooie maakt!

IMG_6568 kopie

Goed voor alles. Je vindt Bij Priester in de Zoutmanstraat in ons geliefde Zeeheldenkwartier. Een lichte, frisse ruimte die met aandacht is ingericht. Bij binnenkomst doet de winkel een hoop vragen oproepen. Is het wel een winkel? (JA.) Kan ik hier mijn leren tas laten repareren? (JA.) Houden ze hier nou een workshop? (JA.) Hu, kan ik hier ook kleding lenen? (JA.)

Whaaaaaaat…

IMG_6665 kopie

Even terug… In 1913 opende meneer Priester zijn winkel. Hier verkocht hij leerwaren en reisartikelen. De winkel werd generatie op generatie overgedragen totdat mevrouw Priester (kleindochter van de eerder genoemde meneer Priester) vorig jaar besloot om de winkel over te dragen aan haar leerling. Ze had haar in drie jaar tijd alle kneepjes uit de ambacht van de leerwaren geleerd. Haar leerling was Amanda en samen met haar vriend Nick en diens zus Wendy richtten zij ‘Bij Priester’ op. Een nieuw concept met een mooi verhaal!

Want JA: bij Bij Priester koop je dus kleding, accessoires en leren tassen. Sluit je een lidmaatschap af en leen je de mooiste stukken. Maak je je eigen clutch bij één van hun workshops. Én breng je je kapotte leren tas om deze te laten repareren. Wil je meer lezen over deze verschillende aspecten? Op hun website hebben ze nog veel meer informatie!

IMG_6688 kopie

IMG_6582 kopie

Good vibes only. Ambacht, vakmanschap en een hele hoop liefde voor wat ze doen en voor wie ze dat doen. Dat vinden wij nog het mooiste! Aandacht voor de dingen waar het echt om gaat; een kopje koffie en een goed gesprek, een babbeltje en interesse in de klant. Het enthousiasme straalt er van af en dat werkt verschrikkelijk aanstekelijk. We love it.

Good brands only… Goed voor je kleding zorgen, goed voor je gasten zorgen, kwaliteit over kwantiteit.. Duurzaamheid speelt een grote rol in de winkel! Dit geldt ook voor de producten. Deze worden met zorg gemaakt, zijn van hoge kwaliteit en mooie materialen. In de kledingbibliotheek vind je kleding van merken en ontwerpers uit ons eigen kleine kikkerland. Prachtige stukken van merken als Nobody Has To Know, Ignore en Wintervacht en unieke ontwerpen van Anne van den Boogaard, Sabine Staartjes en Judith van Vliet. Daarbij heeft Amanda zelf ook een eigen merk genaamd April… maar daar vertellen we graag een ander keertje meer over…

IMG_6569 kopie

IMG_6695 kopie

Complimenten tappen. Wij zijn inmiddels al een hele hoop toffe outfits verder. Iets lenen in de kledingbieb is geheid complimenten vangen. We probeerde items uit en keken of we ze ‘durfden’. We leenden items die we eigenlijk helemaal niet kunnen betalen maar oh oh oh zo graag in rond flaneren. En elke keer weer brachten we ze daarna weer terug naar Bij Priester. Waar ze gewassen, verzorgd en gestreken werden om vervolgens weer in de winkel te belanden.

Want hoe werkt dat nou, zo’n kledingbieb?
– kies een abonnement:
voor 20euro per maand leen je 1 stuk per keer
voor 30euro per maand leen je 2 stuks per keer
voor 60 euro per maand leen je 3 stuks per keer
– leen je item(s) maximaal 2 weken, minimaal 1 dag
– ja, dit betekend dus dat je dagelijks mag komen wisselen…
– wassen, strijken en dat soort dingen: wordt met liefde voor je gedaan

IMG_6613 kopie

IMG_6579 kopie

IMG_6727 kopie

Samen delen. Een mooi concept – een goed verhaal: wij zijn fan. Jij ook?
We zouden nog heel veel meer over ze kunnen vertellen maar time is up. Bezoek de winkel of neem een kijkje op de website voor meer info! Laat je hieronder nog even weten wat jij vindt van een kledingbibliotheek? Wij zijn heel benieuwd!

IMG_6745

Go check it out!

Zoutmanstraat 12A, 2518 GP Den Haag.

Openingstijden:

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 12.00 tot 20.00
Woensdag: 12.00 tot 20.00
Donderdag: 12.00 tot 20.00
Vrijdag: 12.00 tot 20.00
Zaterdag: 10.00 tot 17.00
Zondag: Gesloten (m.u.v. de laatste zondag van de maand, dan open voor een workshop)

Let op: ze hebben speciale openingstijden voor de zomermaanden! Check social media voor de laatste info!


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/public/sites/www.studionovalente.nl/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/public/sites/www.studionovalente.nl/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

Geef een reactie